FIGYU!

Partnerünk: az A Balaton>>> Balatonikumok, értékek, csodák, tudnivalók, nem csak sznoboknak, nem csak nyáron:)

Balaton lenne, (volt) ez is:)

Mivel ez egyfajta "blogrendszer" innen navigálhatunk el, vagy vissza más a Balatonnal és környékével kapcsolatos témákra, tartalmakra, melyek:

Káli Képes Krónika
Kővágóörs blogja
Balatonhenye bolgja

Talán ami már nem is igaz: az már maga a BalatonBlog történelem, melynek becses darabjait itt szemlézem:

Balatonblog
Blog egy Blogról
BALATONIQM
BalatonONline

Ez kész! (Falunapi meglepetés)

2007.05.27. 09:47 ivcsek

Ha azt írom, rég jelentkeztem, akkor füllentek. Ide, ebbe a tengődi blogba most először jegyzetelek, merthogy "vadi" új. Mégis, mivel van előélete (hiszen az eddigi bejegyzések már valahol megíródtak) nem állítok valótlant. Az ilyesmi (mármint a valótlanság állítása) álljon olyan távol tőlem, mint Tengőd Szegedtől. Ekkora távolságból kezdtem el a falu felfedezését anno, majd ez ügyben társamul szegődött Niki (akarom mondani Veronik). Mondhatni ettől kezdve én madártávlatból Ő pedig testközelből figyelte (ha módja volt rá) mi is történik Somogynak és a Balatonnak e hátországában.

2004.06.03. 12:48 <<< Jelentős dátum. Ekkor fogant a gondolat, hogy Tengődnek márpedig kell egy blog! Ma falunapra el is készült: olvassátok, használjátok egészséggel!
(A bejegyzések alján hozzá lehet hozzászólni az ott leírtakhoz, ha valamit rosszul közöltem volna, vagy más lenne a véleményetek. A szerkesztésbe pedig ti helyiek, vagy Tengődről elszármazottak is beszállhattok: jelentkezni ott lehet, ahol kommentálni, itt alul!)
"Most szólj hozzá! Tengődnek blogja lett!"

Persze a külcsín sokkal szebb lesz, meg fel lesz címkézve, és kereshetővé válnak az anyagok, a szerzők nevei is helyükre kerülnek... (De ez a jövő zenéje. Most rohannom kell a gyerekkel mert nem akarunk lemaradni a gyereknapi műsorról!)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengod.blog.hu/api/trackback/id/tr6987729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikka 2007.05.28. 08:21:21

Szia!
Köszönjük!!! Remélem tényleg élővé válik majd! Szép napot! V.

Anyaaa · http://galeria.hu 2008.02.15. 22:50:39

Szia!

Tetszik a blog témája, stílusa. :)
Üdvözlet innét a "szomszédból", Bálványosról - balvanyos.blog.hu / balvanyos.galeria.hu

Barkóczy Béla 2008.10.17. 17:46:51

Szívesen olvasok bele különböző fórumokba, néha véleményt is írok, nicknévvel - ahogy szokás.
Most viszont szűk családias körben vagyunk Tengődiek - volt Tengődiek, úgy gondolom, nem lehetek anoním. Barkóczy Béla vagyok. Amiről írni fogok előre jelzem, elfogultsággal teszem, jóllehet a dokumentumok forrása a Magyar Tudományos Akadémia Történeti Hivatala. Úgy vélem ha e magasrangú intézmény foglalkozik Barkóczy József- nagyapám- történeti szerepével, akkor feledésbe hagyni, méltatlan Tengőd historikájából.
Ő a szavak erejével harcolt a falusi kisem-berekért, a parasztság élet és munkakörülménye-inek javításáért, az adóterhek mérsékléséért, felhívta a figyelmet az általános pénztelenség-re.Tette ezt a Tengőd község bírójaként, és mint a Keresztény Demokrata Néppárt országgyűlési
képviselőjeként a Magyar Parlamentben,történ-
elmi ídőkben. A világháborút követő években hazánk szovjet megszállás alatt állt. Ellenzékinek lenni, akkoriban ellenséget jelentett. Súlyos árat fizetett kiállásaiért.
A kommunista hatalom átvétel után rendőri megfi-gyelés alá került provokáció során megverték, letartóztatták. Öt nap alatt államellenes izgatás és egyébb címén 6 év börtönbüntetésre ítélték.
1956-ban kiszabadult a Márianosztrai börtönből.
A forradalom idején a szervezője volt a Tengőd községben lezajlott forradalomnak. A forradalmi bizottság és a bizottság tevékenységének értelmi szerzője volt. 1957-ben letartóztatták, elhurcol-ták, összeverték, két bordáját eltörték.
Börtönéből szabadulva,az elszenvedett megpróbálta-tások után nem jött helyre, hamarosan elhunyt.
1936-tól haláláig szülőfaluja egyházközségi elnöke volt.
Barkóczy József életpályájával mártiromságával,
tragikus sorsával kiérdemelte , hogy megemlékezzünk róla a forradalom évfordulóján.
Volt jelen korunk demokráciájának is letéteménye-se a falu életében.

Úgy vélem nem homályosítja el más történelmi korok 1948 és a török idők hőseinek nevét ha 1956 évfordulóján az 1956-s "hősők " neve is megemlíttetik.

Barkóczy Béla
süti beállítások módosítása